Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το έγκλημα στο Ιερό της Αφροδίτης Ερικύνης

Συμπολίτη, Έλληνα, Γορτύνιε, Κοντοβαζαινίτη, σε καλώ να απολαύσεις  το ΑΓΝΟ, ΠΑΡΘΕΝΟ και ΑΣΠΙΛΟ τοπίο της βουνοκορυφής όπου εδράζεται το Ιερό της Αφροδίτης Ερυκίνης μας και "κάποιοι εγκέφαλοι" αποφάσισαν να περάσουν γραμμές υπερυψηλής τάσης (400 KV) που θα διασχίσουν την Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα από το εργοστάσιο παραγωγής Ηλεκτρισμού της Μεγαλόπολης μέχρι την Πάτρα, ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ πυλώνα (υπερυψηλής τάσης) σε ελάχιστη απόσταση, μερικών μέτρων για την ακρίβεια, από τον Αρχαιολογικό χώρο !!!  Και αυτό την ίδια ώρα που "κάποιοι άλλοι κομισάριοι" του Υπουργείου ... Πολιτισμού απεφάνθησαν πως "δε τρέχει και τίποτα μωρέ. Βάλε τον πυλώνα εκεί να τελειώνουμε και αδιαφόρησε για τον βιασμό του
Περιβάλλοντος των Αρχαιοτήτων".

Κάνοντας κλικ ΕΔΩ Συμπολίτη, μπορείς να δεις το Περιβάλλον (*), χωρίς ατσάλινα πολύμετρα τέρατα για τα οποία "κάποιοι" έκριναν πως είναι δόκιμη η εκεί τοποθέτησή τους, ενώ ... κάποιοι άλλοι είπαν "και τι έγινε που θα τοποθετηθούν ;" (* το Περιβάλλον ΠΡΙΝ φροντίσει κάποιος Συμπατριώτης για να γίνει περίφραξη στο Ιερό ! και γίνει όπως εμφαίνεται στην πλαϊνή φωτογραφία).

Το ποιος ήταν ο ... πεφωτισμένος νους ο οποίος, προ 3 ετών είχε ... φροντίσει να οριοθετήσει να τοποθετηθεί ο κορυφαίος  30μετρος πυλώνας σχεδόν ανάμεσα στα Αρχαία μέχρι που μετά από δράση Συμπολίτη - Συμπατριώτη, ... επανεξετάστηκε το ... θέμα και προσδιορίστηκε ο τόπος της ανέγερσής του σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων, πίσω από τις Ιερό, δεν είναι θέμα που θα μας απασχολήσει τώρα. 
Όπως δεν είναι και θέμα της παρούσης για το ποιος ήταν ο "υπαίτιος" να περιφραχτεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο Αρχαιολογικός Χώρος (προ ολίγων ετών), αποδίδοντας την Τιμή που Του πρέπει !!!.

Ο Αρχαιολογικός χώρος, που δεν είναι κληρονομιά των Αρχαίων μας προγόνων σε εμάς, αλλά Εκείνων, των Αρχαίων, στις επόμενες γενεές. Και όχι μόνο της συγκεκριμένης περιοχής αλλά όλης της Ανθρωπότητας. 
Και αυτό διότι, όπως και να το κάνουμε, τα Τείχη που περιβάλουν το Ιερό της Αφροδίτης Ερυκίνης, οι Ογκόλιθοι που μεταφέρθηκαν με τόσο κόπο και τρόπο προ χιλιάδων ετών, δεν ανήκουν μόνο στους σημερινούς κατοίκους της περιοχής, αλλά, όπως προείπαμε αποτελεί κληρονομιά στα παιδιά, στα εγγόνια μας και ούτω καθεξής.

Αυτό που θα πρέπει να κατατεθεί είναι πως μετά από δεκάδες τηλεφωνήματα και συναντήσεις μέσα στο τελευταίο 30ωρο, με άτομα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (όχι μόνο της περιοχής μας), με Εφόρους Αρχαιοτήτων σε επαρχιακές πόλεις αλλά και στην Αθήνα, στα κεντρικά της Αρχαιολογικής Εταιρείας, με εκδότες και ιδιοκτήτες εφημερίδων και ΜΜΕ καθώς και με Προέδρους Τοπικών Κοινωνιών, αλλά και με επιστήμονες δημοσιογράφους, δικηγόρους, ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Πολιτικούς Μηχανικούς η άποψη που αποκτήσαμε είναι : 
  1. τα πράγματα και οι καταστάσεις δεν είναι έτσι ... ακριβώς όπως θέλουν ... μερικοί να τα παρουσιάσουν (δηλαδή, όλα καλά και όμορφα "καμωμένα")
  2. δεν είναι θέμα που αφορά λίγους αριθμητικά αλλά πολλούς και αυτό θα φανεί.

Κατοπινά των συζητήσεων κατασταλάξαμε σε κάποιες απορίες όπως επί παραδείγματι το να μάθουμε ΑΝ και ΠΟΙΟΣ συνέταξε την Περιβαλλοντική μελέτη δυνάμει της οποίας οι Τερατώδους ύψους ατσάλινοι πυλώνες της ΔΕΗ θα ... συντροφεύουν τα Αγέρωχα Μάρμαρα και τους Ογκόλιθους των χιλιάδων ετών, αντί για τον αγέρα, τον ήλιο την βροχή.

Μελέτη η οποία έδωσε το "πράσινο φως" στο Υπουργείο Πολιτισμού (;;;) να πει το "ναι" στην τοποθέτηση του πυλώνα σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από το Ιερό !

Στις επόμενες ώρες θα επανέλθουμε για το θέμα, όχι διότι "κάποιοι" εξ ημών δεχθήκαμε τηλεφωνήματα από άτομα που έφτασαν στην κατάντια να μας πουν, σε διάφορους εξ ημών : 
  • "τι θέλετε και ασχολείστε ;"
  • "γιατί ανακατεύετε την υπόθεση ;"
  • "ποιος είναι ο τάδε που ρωτάει διάφορα ;
  • "ποιος σου 'πε πως θα βγάλετε άκρη ;"
  • "βλέπετε λόγω να αξίζει κάποιος από τα μέρη σας ώστε να παίρνετε τόσες δράσεις ;
  • και με κυρίαρχο το : "βλέπεις κανέναν να πηγαίνει στην παρακείμενη (ΑΡΧΑΙΑ) Πηγή και στο Ιερό που θα ενοχληθεί από τα 400.000 Volts και τους πυλώνες του ;"

Για όλα αυτά θα επανέλθουμε ΑΦΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ απέναντι στο χιλιάδων ετών Μνημειώδες Ιερό και θα επανέλθουμε διεξοδικά και αναλυτικά έτσι ώστε να πάψει επιτέλους μια "κάστα" να κυριαρχεί επί δικαίων και αδίκων... 
Όπως θα επανέλθουμε για την "δουλία" που δημιουργεί η γραμμή της ΔΕΗ, δουλία που πιθανότατα δεν είναι γνωστή στους κατοίκους των περιοχών που θα διέλθει η γραμμή, όπως και πολλά άλλα

Προσωπικά επί την παρούσης και μέχρι να γίνει ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ θα πω αορίστως  : ΝΑΙ κάλπικε/οι !!! Βλέπουμε, ξέρουμε και τιμούμε κόσμο που αγαπάμε και σεβόμαστε όσο και εκείνοι ΕΜΑΣ, ενόσω, εσένα/εσάς και τους ομοίους σου, σε/σας χαιρετούν παρουσία σου/σας και σε/σας φτύνουν πίσω από την πλάτη σου/σας αδιαφορώντας για "ποδίτσες" και για οφίτσια !!!

Η γραμμή υπερυψηλής τάσης της ΔΕΗ
Αφορμής δοθείσης του θέματος θα ειπωθεί στον -προφανώς- άσχετο και κάλπικο πως, κόσμος ανεβαίνει πυκνά - συχνά, πέραν του ετήσιας Δοξασίας του παρακείμενου παρεκκλησιού. Επίσης προσθέτω πως αδυνατούμε να αντιληφθούμε για ποιο λόγο ο πυλώνας της ΔΕΗ δεν τοποθετείται 600-700 μέτρα Νοτιότερα ή Βορειοδυτικά (των Αρχαιοτήτων) όπου, και εκεί μεν υπάρχουν αντιστοίχου ύψους βουνοκορυφές, δεν επηρεάζουν δε τόσο βάρβαρα το Πολιτιστικής Κληρονομιάς Περιβάλλον. Εκεί όπου η τοποθέτηση τους μπορεί να μετατρέψει τα απαιτούμενα 97 χλμ πορείας καλωδίων σε 98, αλλά που θα αφήσει ΠΑΡΘΕΝΟ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ !!! 

Επίσης, επί σειρά ετών είχαμε κάποιες απορίες για το ποιος ήταν ο λόγος που ο Χώρος του Ιερού παρέμενε (και παραμένει) αναξιοποίητος. Τώρα πλέον δεν έχουμε καμία μιας και έγιναν σαφείς οι λόγοι (για την ακρίβεια, οι ανθρώπινοι λόγοι) της ουσιαστικής απαξίωσης του Τόπου ΜΑΣ και των Αρχαιοτήτων Του. 
Απαξίωσης που ακολουθούσε μερικές ... γιρλάντες, φρου-φρου, στολίδια και ... "καθρεφτάκια για Ιθαγενείς" ορισμένων παρόχων ...
Και αυτό διότι τα άτομα αυτά, τα παγερώς αδιάφορα για τις Τοπικές κοινωνίες άτομα αυτά, είναι ... ικανά να ... προτείνουν την τοποθέτηση πυλώνων μέσα στην Ακρόπολη, πάνω στον Τύμβο του Μαραθώνα ή/και να ... στολίσουν με σήματα της Coca Cola τα Γλυπτά του Παρθενώνα, στο όνομα και στο βωμό ... 
Ποίου άραγε ... ;

Για τα ανωτέρω και μέχρι την επόμενη ανάρτηση με νέο υλικό όπου θα ζητηθεί και η βοήθεια και η συμπαράσταση ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΟΣ ΣΑΣ, ευχόμαστε να απολαύσετε το θέαμα ενός Αγνού και Καθάριου Τοπίου, όπου βλέποντάς το ο οποιοσδήποτε νοιώθει πως θα βγει από κάποια γωνιά μια Ιέρεια, ένας Προσκυνητής, ένας ασθενής της Αρχαιότητας, καταλήγουμε λέγοντας πως θα κινηθούμε με ΠΑΝ ΤΙ ΝΟΜΙΜΟ μέσο για την αποτροπή του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ !!!

Για την μεταφορά των ανωτέρω,

Γιώργος Θ. Κανελλάκης



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Φτιάχνω σπιτικό κρεμοσάπουνο και σαμπουάν (monsanto και πολυεθνικές = καρκίνος)

Ψάχνοντας εδώ και καιρό για μια καλή συνταγή για σπιτικό υγρό κρεμοσάπουνο, χωρίς τον "θάνατο" των χημικών μέσα του και έχοντας δοκιμάσει 4-5 συνταγές με όχι και τόσο ικανοποιητικά αποτέλεσμα, καταστάλαξα και σας μεταφέρω την 6η στην οποία έπαιξα λίγο με το φτιάξιμο της, όσων αφορά τις δοσολογίες.  Έχουμε και λέμε λοιπόν. Τρίβουμε 250 γραμμάρια αγνό σαπούνι (για την συνταγή του  ΕΔΩ ) στον χοντρό τρίφτη του τυριού και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό απιονισμένο (για το ηλεκτρικό σίδερο) στο οποίο έχουμε βράσει μέσα του 6-7 κουταλιές του γλυκού χαμομήλι. Το μυστικό για να μη χαλάσει το τελικό αποτέλεσμα στο υγρό σαπούνι είναι η χαμηλή φωτιά στο βράσιμο !   Αναμιγνύουμε ΑΡΓΑ συνεχώς όλη την ώρα που είναι στη φωτιά η κατσαρόλα. Όταν το σβήσουμε το μάτι της κουζίνας αφήνουμε το κατσαρόλι για 5-6 ώρες σκεπασμένο με μια πετσέτα για να να πέσει η θερμοκρασία του μίγματος αλλά και για να ηρεμήσει.  Μετά προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας μέλι, και 2 κουταλιές της σούπα