Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

20 Ιδέες για έναν μαγευτικό κήπο

Άνοιξη, καλοκαίρι και αρχές φθινοπώρου, η σεζόν που περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας σε καφετέριες, απολαμβάνοντας τη ζεστή λιακάδα.

Υπάρχει όμως κι άλλος τρόπος να διασκεδάσετε τις ηλιόλουστες μέρες! Δημιούργησε έναν μαγευτικό κήπο για να περάσεις ατελείωτες ώρες ξενοιασιάς με την οικογένεια αλλά και -γιατί όχι- με την παρέα σου!

Δεν έχει καμία σημασία το πόσο μεγάλος ή μικρός είναι ο εξωτερικός χώρος του σπιτιού σου! Εδώ θα βρεις μια σειρά από εξαιρετικές ιδέες για να
εμπνευστείς και να δημιουργήσεις.

Ένωσε το σπίτι με τον κήπο σου

ekswterikos-xwros-spitiou
Βούλιαξε τις πατούσες σου στο γρασίδι “ενώνοντας” τα όρια του σπιτιού και του κήπου σου! Εξαιρετική επιλογή για τα ξυπόλητα παιδιά σου που λατρεύουν να τρέχουν και να τρώνε ανέμελα το παγωτό ή το καρπούζι τους!

Καρέκλα-κορμός

kathisma-dentro
Φτιάξε ένα κυκλικό κάθισμα γύρω από το δέντρο της αυλής σου. Και τι οφέλη έχει αυτό; Απολαμβάνεις τη φύση σε αναπαυτικά καρεκλάκια κάτω από τη δροσερή σκιά του δέντρου σου. Η απόλυτη απόλαυση! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έπιπλα ΙΚΕΑ για αυτή την πρόταση.

Γεφυράκια

gefuraki-sthn-aulh
Εντάξει τι να σου πω τώρα για τα γεφυράκια; Απλά τοποθέτησε το στον κήπο σου και θα με θυμηθείς! Παρεπιπτόντως δίπλα από το εικονιζόμενο γεφυράκι δεν περιμένεις να εμφανιστεί κάποιος ήρωας παραμυθιού;

Μυστική γωνιά

krufh-gwnia-ston-khpo
Όλοι έχουμε τις μέρες που θέλουμε να απομονωθούμε και να ακούμε απλά τα τζιτζίκια να τραγουδάνε. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια ψάθινη πολυθρόνα ή ένα ξύλινο παγκάκι σε μια ήσυχη γωνιά της αυλή σου.

Αιώρα

aiwra-khpou
Η επιτομή της χαλάρωσης. Πήγαινε σε κάποιο πολυκατάστημα, προμηθεύσου μία, δέσε την στα δέντρα σου και απλά πάρε έναν μεσημεριανό υπνάκο…απλά τέλειο!Άσε που είναι εξαιρετικός εξοπλισμός για camping! 2 σε 1 μόνο για σένα.

Πιτσιλιστήρι

splash-pad-ekswteriko
Με μικρό κόστος μπορείς να δημιουργήσεις το λεγόμενο splash pad ή πιο απλά λίμνη πλατσουρίσματος. Τα παιδιά θα το λατρέψουν. Ε, και ας μην κρυβόμαστε…και εσύ!

Ξύλινα τραπέζια κήπου και παγκάκια κήπου

epipla-khpou
Τι καλύτερο από το να απολαύσεις ένα γεύμα στο σπίτι με την οικογένεια και τους φίλους σου; Μα φυσικά να το απολαύσεις στη δροσιά του κήπου σου με τα πουλιά να κελαηδούν και τα τζιτζίκια να τραγουδούν. Μοναδικό!

Τζακούζι

hot-tube-garden
Τζακούζι-κήπος, 1-0! Αγόρασε ένα εξωτερικό και κατά προτίμηση ξύλινο τζακούζι για την απόλυτη χαλάρωση. Μόνος ή με παρέα!

Πολύχρωμος κήπος

epipla-kai-maksilaria-gia-ton-khpo
Στόλισε τον κήπο σου με χρωματιστά έπιπλα και αναπαυτικά μαξιλάρια και το εσωτερικό του σπιτιού σου θα χρειαστεί ξανά καθάρισμα από τον Οκτώβρη! Είδες που υπάρχουν κι άλλοι τρόποι διαμόρφωσης κήπου εκτός από τα λουλούδια για το μπαλκόνι;

Σκάκι

skakiera-paixnidia-khpou
Φτιάξε σκάκι από γκαζόν και πέτρα. Εκτός της ιδιαιτερότητας από αισθητικής πλευράς μπορεί όντως να χρησιμοποιηθεί και ως σκακιέρα αν προμηθευτείτε XL πιόνια από ειδικευμένα καταστήματα.

Δεντρόσπιτο

dentrospito-ksulino
Όνειρο μικρών και μεγάλων. Η τέλεια φωλιά για παιχνίδι ή για αλλαγή περιβάλλοντος. Tip: Κατασκευάσέ το μαζί με την οικογένεια σου και διακοσμήσε το. Θα περάσετε καταπληκτικά!

Παραλία στην αυλή

paralia-aulh
Wait what? Ναι κι όμως γίνεται! Με λίγη άμμο, ξαπλώστρες και φυσικά σαγιονάρες απολαμβάνεις ηλιοθεραπεία μέσα στο σπίτι σου! Τέλειο; Αν συνδυαστεί μάλιστα και με μπουγέλο με το λάστιχο θα γελάσεις με την καρδιά σου.

Γκολφ

golf-khpou
Ένα αυτοσχέδιο γήπεδο γκολφ είναι πάντα must για ένα κήπο με αρκετό χώρο. Δοκίμασέ το και αν φτιάξεις πολλά γήπεδα κάντο το επιχείρηση!

Πέργκολα

pergola-gwnia-khpou
Ωραίες οι ιδέες για την ημέρα αλλά τη νύχτα τι; Χτίσε μια πέργκολα προμηθεύσου κεριά, κρασί, ένα ηχείο και χαμηλά τραπεζοκαθίσματα και ετοιμάσου για ατελείωτες ρομαντικές νύχτες υπό το φως του φεγγαριού.

Κούνια κήπου

kounia-lastixo-gia-khpo
Κούνια ναι, αλλά όχι ότι κι ότι. Κρέμασε ένα παλιό λάστιχο ως έχει ή στόλισε το και θα έχεις μια τέλεια σταθερή κούνια για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά!

Λαμπάκια

fwta-lampakia-gia-ekswteriko-xwro
Ποιος ο λόγος να ξοδεύεις λεφτά σε προβολάκια αν μπορείς να δημιουργήσεις μοναδική ατμόσφαιρα με λαμπάκια σαν αυτά του χριστουγεννιάτικου δέντρου; Όχι, δες αποτέλεσμα!

Λαχανόκηπος

laxanokhpos-sto-spiti
Δοκίμασε την τέχνη σου στην κηπουρική φτιάχνοντας ένα λαχανόκηπο. Τα παιδιά δε θα χορταίνουν να τον φροντίζουν, ενώ σύντομα θα απολαύσετε τα αποτελέσματα των κόπων σας!

Λάκος φωτιάς

ekswterikh-estia-khpou
Όχι δεν χρειάζεσαι τίποτα ιδιαίτερο! Απλά ένα σκάμμα, ξύλα και μια κατασκευή με πέτρες για να συντηρεί τη φωτιά! Α! Και μια κιθάρα ενδείκνυται!

Σκάμμα

skama-me-ammo-khpos-gia-paidia
Κατασκευή για παιδιά…κυρίως. Πάρε άμμο, κουβαδάκια, φτυάρια και ότι άλλο χρειάζεσαι και δημιούργησε με την άμμο ό,τι φανταστείς!

Γρασιδάκι

grasidi-gia-khpo

Φύτεψε όσο πράσινο φτάνει το μάτι σου. Το γρασίδι πάντα κρατάει τον κήπο, δροσερό όμορφο και εξαιρετικό για ναι παίξεις παιχνίδια με φίλους και οικογένεια! Παίξε ποδόσφαιρο, κυνηγητό ή ό,τι άλλο αγαπάς άφοβα !

Πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Φτιάχνω σπιτικό κρεμοσάπουνο και σαμπουάν (monsanto και πολυεθνικές = καρκίνος)

Ψάχνοντας εδώ και καιρό για μια καλή συνταγή για σπιτικό υγρό κρεμοσάπουνο, χωρίς τον "θάνατο" των χημικών μέσα του και έχοντας δοκιμάσει 4-5 συνταγές με όχι και τόσο ικανοποιητικά αποτέλεσμα, καταστάλαξα και σας μεταφέρω την 6η στην οποία έπαιξα λίγο με το φτιάξιμο της, όσων αφορά τις δοσολογίες.  Έχουμε και λέμε λοιπόν. Τρίβουμε 250 γραμμάρια αγνό σαπούνι (για την συνταγή του  ΕΔΩ ) στον χοντρό τρίφτη του τυριού και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό απιονισμένο (για το ηλεκτρικό σίδερο) στο οποίο έχουμε βράσει μέσα του 6-7 κουταλιές του γλυκού χαμομήλι. Το μυστικό για να μη χαλάσει το τελικό αποτέλεσμα στο υγρό σαπούνι είναι η χαμηλή φωτιά στο βράσιμο !   Αναμιγνύουμε ΑΡΓΑ συνεχώς όλη την ώρα που είναι στη φωτιά η κατσαρόλα. Όταν το σβήσουμε το μάτι της κουζίνας αφήνουμε το κατσαρόλι για 5-6 ώρες σκεπασμένο με μια πετσέτα για να να πέσει η θερμοκρασία του μίγματος αλλά και για να ηρεμήσει.  Μετά προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας μέλι, και 2 κουταλιές της σούπα